Sneek, Friesland

Woonwinkel Bergstra

Dit was voor ons een zeer leuk project om te doen. Wij kregen hier de vrije hand om met een lichtplan te komen wat geheel in dienst staat van de winkel Bergstra Wonen & Zonwering – Colors@Home te Sneek.

Er is goed gekeken naar wat de winkel te bieden had, en dit was tegelijkertijd dan ook de uitdaging. Een zeer breed aanbod in alles wat met interieur te maken heeft. Van Buiten zonwering tot aan vloeren, en vervolgens in veel diverse kleuren. Dit alles gecombineerd met een degelijk advies op maat in de winkel. Dit vroeg om zeer goed en helder werk licht, flexibel lichtplan,

Het gaat om een ouder charmant pand met verschillende open ruimtes en niveaus die zijn gecreëerd door de jaren heen. De uitdaging zat hier vooral in een mooie doorkijk naar achter te creëren waardoor goed zichtbaar wordt hoe diep de winkel is. Door verschillende armaturen te gebruiken konden we een subtiel verschil in de open ruimte aanduiden in combinatie met de architectuur zonder de lichtintensiteit te laten veranderen. Zo worden toch de verschillende open ruimtes met elkaar verbonden en samen gebracht tot één geheel.

Erg belangrijk is verschillende kleuren van diverse producten goed tot zijn recht te laten komen en de klanten niet te hoeven laten turen of hun ogen aan te laten passen en verschillende lichtsterktes wat bijdraagt aan een comfortabele veilige winkel ervaring.

 • Datum
  juli, 2020
 • Gebruikte lichtbron

  LED Downlight/ Rond Paneel
  Flexibele Spot Downlight
  Hangende Cirkel Armaturen Up & Down
  Modulair hangende lijn armaturen

 • Aantal armaturen
  ± 30
 • Lichtopbrengst
  ±
Project uitgelicht

Winkel

In de basis hebben wij een zeer gelijkmatige lichtverdeling genomen in combinatie met spot downlights om accenten aan te brengen en producten meer te doen opvallen. Zonder spots zou het een eentonig lichtplan zijn en niet prikkelend voor winkelende klanten.

Koffietafel

Hier hebben we gekozen voor hangende cirkel verlichting om een centraal punt in de winkel mee te accentueren waar overleg met klanten plaats vinden, ook hier is het zeer belangrijk om een kleur echte situatie te creëren.

Gebruikte armaturen

Cirkel Armaturen
Up & Down

Flexibele Spot
Downlight

LED Downlight/Rond Paneel

Project uitgelicht

Winkel entree

Bij de entree van de winkel hebben we te maken met een lager plafond met rustieke steunbalken. Een relatief korte open ruimte en hier hebben we dan ook gekozen voor modulaire lijnverlichting om het oog van de klant te laten doorkijken naar de diepte van de winkel en tevens lijkt het de ruimte meer lengte te geven. Zelfs hier hebben we dezelfde gelijkmatige lichtverdeling als in de rest van winkel kunnen realiseren waardoor het toch weer samenkomt.

Gebruikte armaturen

Modulair hangende lijn armaturen

Flexibele Spot Downlight

LED Downlight/ Rond Paneel

Resultaat

Foto impressie

 • P 3033211

 • P 3033218

 • P 3033222

 • P 3033224

 • P 3033227

 • P 3033228

 • P 3033231

 • P 3033235

 • P 3033239

  Wilt u meer weten over dit project en de gebruikte armaturen?

  Blijf op de hoogte met nieuws, inspriratie en projecten.
  Dé LED verlichting specialist met oplossingen
  Adres

  Planetenlaan 2
  8938 AL Leeuwarden

  Tel.: 0511-78 54 53

  Volg ons
  Dé LED verlichting specialist met oplossingen
  Adres

  Planetenlaan 2, 8938 AL Leeuwarden


  © Iplux. Alle rechten voorbehouden. Leveringsvoorwaarden - Disclaimer - Privacy.

  Webdesign + hosting
  Eos Multimedia - Burgum


  © Iplux. Alle rechten voorbehouden.
  Leveringsvoorwaarden - Disclaimer - Privacy.

  Webdesign + hosting: Eos Multimedia - Burgum